Menu
menu

Tweelaagse stadsappartementen aan een gezamenlijk omhoog lopende straat / Architect: Laurens Boodt / Opdrachtgever en ontwikkelaar: AM / Bouwer: BAM / Constructeur: Bartels / Brandveiligheid: Peutz / Plaats: Rotterdam / project n.a.v. eerste prijs Open Oproep Gezinsappartementen, Gemeente Rotterdam / Jaar: 2016-heden…

Meer informatie: Inspiratiemagazine – NRC – Eengezinsappartement Woonlab010 –  Workshop voor geïnteresseerde samenvatting – Woneninbabel.nl – Instagram – Facebook – Gemeente Rotterdam – Architectuur Lokaal – AM – Bartels – Open Rotterdam – Algemeen Dagblad – Het Financieele Dagblad – Architectenweb.nl – BouwenWonen010 – Architectuur.nl – Wonen in Rotterdam

Zicht vanuit noordelijke richting (render door Mooneye)

Zicht vanuit oostelijke richting (render door Mooneye)

Om meer gezinnen in het centrum van Rotterdam een plek te geven willen we samen Babel bouwen. Door het straatleven om het gebouw heen naar boven te wikkelen, ontstaat er een verbinding tussen de stad en de woningen, maar ook een gebruiksruimte, om op het terras te zitten, te tuinieren, spelen en natuurlijk om van het uitzicht over Rotterdam te genieten. Zo maken we een echte Rotterdamse toren, een icoon, en tegelijk ook een aangename plek om samen te wonen.

Combineren van een straat + toren = Babel

Voldoende buitenruimte direct aan de woonkamer, die verbonden is met een collectieve straat

Intieme slaapkamer met zicht op de omgeving