Menu
menu

Tweelaagse stadsappartementen aan een gezamenlijk omhoog lopende straat / Eerste prijs Open Oproep Gezinsappartementen / Architect: Laurens Boodt / Opdrachtgever en ontwikkelaar: AM / Aannemer: BAM / Constructeur: Bartels / Brandveiligheid: Peutz / Uitschrijver competitie: Gemeente Rotterdam, Architectuur Lokaal / Plaats: Rotterdam / Jaar: 2016-heden…

Meer informatie: NRC – Eengezinsappartement Woonlab010 –  Workshop voor geïnteresseerde samenvatting – Woneninbabel.nl – Instagram – Facebook – Gemeente Rotterdam – Architectuur Lokaal – AM – Bartels – Open Rotterdam – Algemeen Dagblad – Het Financieele Dagblad – Architectenweb.nl – BouwenWonen010 – Architectuur.nl – Wonen in Rotterdam

Om meer gezinnen in het centrum van Rotterdam een plek te geven willen we samen de Babel bouwen. Door het straatleven om het gebouw heen naar boven te wikkelen, ontstaat er een verbinding tussen de stad en de woningen, maar ook een gebruiksruimte, om op het terras te zitten, te tuinieren, spelen en natuurlijk om van het uitzicht over Rotterdam te genieten. Zo maken we een echte Rotterdamse toren, een icoon, en tegelijk ook een aangename plek om samen te wonen.

Straatruimte loopt om het gebouw door

Buiten en binnen lopen in elkaar over

Combineren van een straat + toren = Rotterdamse toren van Babel

Oost gevel: De trapsgewijze opbouw gaat relatie aan de met omgeving

Zuidwest gevel: Trappen en plateaus zorgen voor speels karakter