Menu
menu

Tweelaagse stadsappartementen aan een gezamenlijk omhoog lopende straat / Architect: Laurens Boodt / Opdrachtgever en ontwikkelaar: AM / Bouwer: BAM / Constructeur: Bartels / Brandveiligheid: Peutz / Plaats: Rotterdam / project n.a.v. eerste prijs Open Oproep Gezinsappartementen, Gemeente Rotterdam / Jaar: 2016-heden…

Meer informatie: Inspiratiemagazine – NRC – Eengezinsappartement Woonlab010 –  Workshop voor geïnteresseerde samenvatting – Woneninbabel.nl – Instagram – Facebook – Gemeente Rotterdam – Architectuur Lokaal – AM – Bartels – Open Rotterdam – Algemeen Dagblad – Het Financieele Dagblad – Architectenweb.nl – BouwenWonen010 – Architectuur.nl – Wonen in Rotterdam

Zicht vanuit noordelijke richting (render door Mooneye)

Zicht vanuit oostelijke richting (render door Mooneye)

Om meer gezinnen in het centrum van Rotterdam een plek te geven willen we samen Babel bouwen. Door het straatleven om het gebouw heen naar boven te wikkelen, ontstaat er een verbinding tussen de stad en de woningen, maar ook een gebruiksruimte, om op het terras te zitten, te tuinieren, spelen en natuurlijk om van het uitzicht over Rotterdam te genieten. Zo maken we een echte Rotterdamse toren, een icoon, en tegelijk ook een aangename plek om samen te wonen.

Combineren van een straat + toren = Babel

Voldoende buitenruimte direct aan de woonkamer, die verbonden is met een collectieve straat

Intieme slaapkamer met zicht op de omgeving

Collectief wonen op een terp naast de rivier de Lek / Uitschrijver competitie: Waterschap Rivierenland, Europan Nederland / Team: Laurens Boodt & Bart-Jan Polman / Plaats: Streefkerk / Jaar: 2015

Laurens_Boodt_De_Woonterp_00_LB

Don Quichot in de polder

Laurens_Boodt_De_Woonterp_01_LB

Kaart met terpen langs de Lek

Laurens_Boodt_De_Woonterp_03_LB

Terpen met woningen tussen de Lek en de polder

Laurens_Boodt_De_Woonterp_05_LB

De rand van de terp als ontmoetingsplek langs de woningen

Laurens_Boodt_De_Woonterp_04_LB

Voor (dijkhuizen verhinderen zicht op de polder) en na (cluster van woningen voor  zicht op polder) situatie

Laurens_Boodt_De_Woonterp_06_LB

Entree tot de terp vanaf de dijk

Ontwerp van een gezondheidscentrum voor een fysiotherapeut, huisarts en tandarts / Opdrachtgever: Maatschap van fysiotherapeut, tandarts en huisartsen / Team: Laurens Boodt & Bart-Jan Polman (Studio Polman/Boodt) en Beltman architecten / Plaats: UT Twente, Enschede / Jaar: 2008

Laurens_Boodt_Bart-Jan_Polman_gezondheidscentrum_01

Plattegronden begane grond en eerste verdieping

Laurens_Boodt_Bart-Jan_Polman_gezondheidscentrum_03

Wachtkamer die binnen en buiten te gebruiken is

Laurens_Boodt_Bart-Jan_Polman_gezondheidscentrum_02

Gevel aanzicht